10.9 C
Kretinga
30 balandžio Antradienis
spot_img
spot_img

Liveta ir Petras Kazlauskai nuo virusų saugosi natūraliomis priemonėmis

Ar jau skaitėte?

Liveta ir Petras Kazlauskai.

Šiomis dienomis ypač daug kalbama apie imuninę sistemą, tikintis, kad kiekvieno mūsų organizmas atlaikys ne tik pasaulį užpuolusį virusą, bet ir vieną grėsmingiausių ligų pasaulyje – vėžį. Neabejingi yra ir estrados dainininkai Liveta ir Petras Kazlauskai. Jie tikina jau seniai atradę natūralius būdus ir preparatus, skirtus būtent imuninės sistemos stiprinimui ir džiaugiasi su metais neblėstančia energija.

- Reklama -

Šį sekmadienį TV8 televizijos laidoje „Sveikatos medis“ žinoma estrados pora dalysis patarimais, padedančiais ne tik sustiprinti imunitetą, bet ir užkirsti kelią vėžiniams susirgimams. Petras Kazlauskas pasakoja, jog nuo vaikystės dažnai sirgdavo kvėpavimo takų ligomis, todėl ėmė grūdintis itin drąsiu metodu, kuris davė akivaizdžių rezultatų.

„Nuo vienuoliktos klasės ėmiau rudenį kiekvieną dieną maudytis šaltame ežere, o jam užšalus, pradauždavau ledą ir lįsdavau į vandenį. Pokyčius, pamenu, pajaučiau iš karto: liovėsi kankinęs dusulys, atsirado daugiau energijos, todėl ir dabar, vos pajutęs pirmuosius simptomus, net ir galvos skausmą, neriu į šaltą vandenį“, – laidoje pasakos Petras.

Matydama, kad toks metodas padeda vyrui, maudynes išbandė ir Liveta, tačiau neslepia, toks būdas – ne jai, todėl ėmėsi ieškoti kitų galimybių sustiprinti imunitetą. Taip moteris susidomėjo polifenoliais praturtintos mitybos nauda.

„Kiekvienas žmogus turi prisitaikyti tai, kas jam tinka. Pavyzdžiui man aktyvus sportas nepatinka ir netinka, o imuninei sistemai stiprinti yra visokių, ne tokių drastiškų dalykų. Pavyzdžiui, neatsiejamas žmogaus geros sveikatos ir atsparaus imuniteto komponentas yra tinkama mityba. Petras valgo tik sūdytus lašinukus, nevalgo jokių rūkytų produktų, pavasarį ir pumpurus nuvalgo, ir kiaulpienes. Jeigu tik išgirsta, kad kažkas naudinga, tai ima ir išbando. O man ypač patinka brokoliai, ciberžolė. Reikia naudoti tai, kas naudinga mūsų imuninei sistemai, pavyzdžiui, papildus, kurie turi mokslinį pagrindimą“, – pasakos Liveta.


Sveikatos.info


Pasak Kembridžo universiteto profesoriaus onkologo Roberto J. Thomo, kai kurie polifenoliai turi tiesioginę sąveiką su žarnyno sveikata, maitina ir stiprina gerąsias bakterijas, turi įrodytą antivėžinį, antiuždegiminį ir imunitetą stiprinantį poveikį. Tai buvo nustatyta atlikus garsųjį Jungtinės Karalystės nacionalinį „Pomi-T“ tyrimą, kurio metu buvo išsiaiškinta, kad tyrime naudotame preparate iš brokolių, ciberžolių, granatų ir žaliosios arbatos yra daugiausiai įvairių polifenolių, kurie veikė sinergetiškai ir efektyviai.

- Reklama -

„Imunitetas yra toks, kokį mes jį turime. Pas vienus jis paveldėtas stiprus, pas kitus silpnas, tačiau svarbiausia yra tos imuninės sistemos nežaloti. Jeigu yra netinkama mityba, lėtinis stresas, fizinio aktyvumo stoka, rūkymas, piktnaudžiavimas alkoholiu – visi šie veiksniai prisideda prie to, kad į mūsų imuninę sistemą, net ir pačią stipriausią, nėra investuojama“, – laidoje pasakos Nacionalinio vėžio instituto onkoimunologas dr. Marius Strioga.

Estrados dainininkai Liveta ir Petras Kazlauskai sako, kad naudingos informacijos apie sveikatą visuomet ieško knygose, kuriose rekomendacijos pagrįstos mokslininkų tyrimais. Viena tokių yra naujoji prof. R. Thomo knyga „Gyvenimas susirgus vėžiu ir patarimai, kaip nesusirgti“, kurioje autorius pateikia mokslines įžvalgas apie vėžinių susirgimų priežastis ir dalijasi naudingais, patirtimi bei tyrimais patikrintais praktiniais patarimais, kaip kovoti su šia liga ir kaip jos išvengti.

„Ši knyga – tarsi sveikos gyvensenos, paremtos moksliniais įrodymais, vadovas, kuris neabejotinai bus naudingas tiek medicinos specialistams, tiek sergantiems onkologine liga, tiek visiems, kurie nori išlikti sveiki. Patarimų, kaip įveikti vėžį, pilnas internetas, bet dauguma jų yra tik gandai, nepagrįsti jokiais moksliniais įrodymais. O tiesa tokia, kad net 50 proc. vėžio atvejų būtų galima išvengti pakeitus vien gyvenimo būdą. Geriausia tai, jog atsisakius tam tikrų blogų įpročių užkertamas kelias ne tik onkologiniams susirgimams, bet ir begalei kitų negalavimų“, – teigia prof. R. Thomas.

COVID-19 viruso įkarštyje – dėmesys lėtinėmis ligomis sergantiems pacientams

Pasaulio kardiologai, baimindamiesi galimo širdies ir kraujagyslių ligų paūmėjimo, ragina imtis ne tik prevencinių priemonių prieš visą pasaulį užplūdusį virusą, bet ir dar atidžiau rūpintis sveikata. Lietuvos kardiologų draugija, įvertindama, kiek sumaišties į pacientų gyvenimus įneša dabartinė situaciją, įspėja, kad nuo širdies ir kraujagyslių ligų mirtingumas Lietuvoje išlieka vienas didžiausių Europoje.

„Mane, kaip kardiologę, ypač neramina žiniasklaidoje pasirodę pranešimai, kuriuose teigiama, kad pacientams, sergantiems cukriniu diabetu ar arterine hipertenzija ir turintiems didesnę riziką COVID-19 infekcijai, rekomenduojama nutraukti gydymą pagrindiniais vaistais. Noriu atkreipti dėmesį į medikamentinio gydymo naudą, nes pasaulinės kardiologų draugijos vienbalsiai rekomenduoja jį tęsti, mat daug žalingesnis yra vaistų nutraukimas. Tai gali pabloginti paciento būklę ir sukelti negalavimus, kad ir miokardo infarktą ar insultą“, – laidoje kalbės VUL Santaros klinikų Kardiologijos ir angiologijos centro gydytoja kardiologė doc. Jolita Badarienė.

Šiuolaikinės priemonės, palengvinančios gyvenimą su stoma

Kiekvienais metais po žarnyno operacijų apie 4 tūkst. žmonių prabunda su prie šono priklijuotu maišeliu. Tokiems ligoniams suvirškinto maisto likučiai iš organizmo pasišalina ne įprastu būdu, o per šoną išvesta stomą. Kai kuriems pacientams stomos formuojamos laikinai, kad po tam tikrų operacijų mažajame dubenyje užgytų jungtys, o kartais tai gali išprovokuoti ir onkologiniai susirgimai, pvz., storosios žarnos vėžys. Tada pacientams su šiuo pokyčiu tenka mokytis susigyventi, tad po operacijos juos visada pasitinka slaugytoja, kuri rūpinasi ir apmoko, kaip saugiai pakeisti maišelį ir prižiūrėti stomą.

„Šeimos ir artimųjų parama bei pagalba tuo laikotarpiui pacientui be galo svarbi, nes jie turi daug psichologinių problemų. Žmogus bijo, kaip reikės susitvarkyti su maišeliu, kaip išeiti į gatvę. Man, kaip medikei, taip pat yra svarbu su kokiomis priemonėmis tenka dirbti. Šiai dienai kompensuojamos yra visos rinktuvų rūšys ir jie labai patogūs: maišelių pakeitimas užtrunka labai greitai, nesukelia jokio skausmo, užtenka tiesiog nuvalyti odą ir priklijuoti maišelį. Juose yra langelis, pro kurį galima matyti stomą, todėl yra patogiau lankantis pas gydytoją, nes norint apžiūrėti, nereikia nuimti maišelių“, – pasakos Respublikinės Šiaulių ligoninės II chirurgijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytoja Nijolė Ivoškienė.

Pasak slaugytojos, priemonės turi nedirginti odos, nesukelti alergijos, , gerai priglusti, stipriai laikytis, maišeliai turi būti neperšlampami. Šiandien pacientai ypač pamėgę priemones su alijošiumi, kuris padeda nuraminti sudirgusią odą, o, pavyzdžiui, „SALTS Healthcare“ maišelių plokštelės yra gaminamos iš naujos kartos hidrokoloido, tad jos yra itin plokščios ir lanksčios, geriau prisitaiko. Maišeliuose yra filtras, per kurį išeina oras, todėl maišelis neišsipučia, o nerimaujantiems dėl nemalonių kvapų yra specialūs kvapą neutralizuojantys lašai.

Rubrikoje „Ačiū, daktare“ – kunigo malda medikams

Šį sekmadienį į „Sveikatos medžio“ laidą kreipėsi kunigas Sigitas Sudentas, norėdamas tarti ne tik paguodos žodį ligoniams, bet ir įkvėpti stiprybės sunkiu laikotarpiu dirbantiems medikams. Prieš daugelį metų pats dvasininkas patyrė avariją, po kurios gyvas liko tik stebuklo ir gydytojų dėka.

„Šiandien, kada visas pasaulis yra pavojuje, medikai kaip tie kareiviai yra priekyje ir jie nežiūrės, ar jiems gresia pavojus, ar ne, bet svarbiausia, kad mes visi turime melstis vieni už kitus. Čia yra tarsi įspėjimas mums visiems: šeimos susvetimėjo, su vaikais nesimeldžia. Todėl apvaizda iš dangaus liepia mums sustoti ir šiandien būti kartu, vienybėje su šeima. Išnaudokime tą karantino laiką sutvirtinti šaknis savo šeimose“, – laidoje kalbės Panevėžio Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo rektorato rektorius, kunigas Sigitas Sudentas.

Kaip sustiprinti savo imunitetą ir užkirsti kelią ne tik virusams, bet ir onkologinėms ligoms, ką svarbu žinoti lėtinėmis ligomis sergantiems pacientams, kaip gyventi su stoma ir padėkos žodžiai medikams už jų ištikimą pasiaukojimą – visa tai jau šį sekmadienį, 15 val. per TV8 televiziją.

Septintąjį sezoną skaičiuojanti medicinos laida „Sveikatos medis“ ir toliau džiugina savo žiūrovus nuoširdžiomis ir jautriomis padėkomis gydytojams tiesiai iš pacientų lūpų, dalija patarimus, kaip užkirsti kelią klastingoms ligoms, pažindina su naujausiais pasiekimais medicinoje ir atsako į visiems rūpimus klausimus apie sveikatą.

„Sveikatos medis“ – tai laida, nestokojanti svarbiausių medicinos aktualijų bei patarimų, jautrių ir abejingų nepaliekančių gyvenimiškų istorijų tiek iš gydytojų, tiek iš pacientų lūpų.

Medicinos laida „Sveikatos medis“, kurioje susivienijo ilgametė gydytojos Irenos Pivoriūnienės patirtis ir prodiuserės, laidų kūrėjos Vaidos Skaisgirės jaunatviškas veržlumas – sekmadieniais, 15 val. per TV8!

Auksė Šapelytė
TV TOPAS
Projektų koordinatorė

spot_img

Kurie Palangos medicinos darbuotojai buvo apdovanoti jų profesinės šventės metu?

Balandžio 26 dieną Palangoje, Kurhauzo koncertų salėje, buvo minima Lietuvos medicinos darbuotojų diena. Renginyje dalyvavo ir sveikinimo žodžius tarė įvairūs garbūs svečiai: Palangos meras Šarūnas Vaitkus, Seimo narys Mindaugas Skritulskas, Klaipėdos universiteto ligoninės valdymo...

Įspūdinga Kuršių genties paslaptis Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje

Gegužės 4 d. Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kviečia atsukti istorinį laikmetį ir nusikelti į mūsų protėvių VIII–XI a. Kuršių genties kiemą. Nuo 12 val. iki 17 val. kuršių genties istorijos klubas „Pilsots“ kvies...

Palangos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba balandžio 30 d. (antradienį) skelbia atvirų durų dieną

Palangos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba Ugniagesių globėjo Šv. Florijono dienos proga didelius ir mažus 2024 m. balandžio 30 d. (antradienį) nuo 9 val. iki 15 val. kviečia į atvirų durų dieną. Turėsite galimybę pabendrauti su ugniagesiais...

„Rimi“ rasite šių pigesnių produktų vienai šaltsriubei: nustebins ne tik spalva

Iš pradžių gaspačo buvo gaminama sutrinant duoną, česnaką, alyvuogių aliejų ir actą, dažnai su pomidorais. Tai buvo valstiečių sriuba, kurią karštais vasaros mėnesiais valgydavo ūkininkai. Šiais laikais – tai ir madingų vėlyvųjų pietų patiekalas,...

Svarbi informacija palangiškiamas dėl šilumos trasų hidrauliniai bandymai ir jų remonto darbų

Svarbi informacija dėl šilumos tiekimo karštam vandeniui ruošti gegužės ir birželio mėnesį. UAB „Palangos šilumos tinklai“ informuoja, kad siekiant užtikrinti patikimą šilumos energijos tiekimą Palangos miestui, kasmet planingai privalo būti vykdomi šilumos trasų hidrauliniai bandymai...

Svarbi informacija palangiškimas dėl šilumos trasų hidrauliniai bandymai ir jų remonto darbų

Svarbi informacija dėl šilumos tiekimo karštam vandeniui ruošti gegužės ir birželio mėnesį. UAB „Palangos šilumos tinklai“ informuoja, kad siekiant užtikrinti patikimą šilumos energijos tiekimą Palangos miestui, kasmet planingai privalo būti vykdomi šilumos trasų hidrauliniai bandymai...

Astrologinė prognozė balandžio 29-ajai, pirmadieniui

AVINAS. Keista diena. Subjektyvumas trukdys adekvačiai bendrauti, teisingai vertinti. Reikalai klostysis nevienareikšmiškai. Neimkite giliai į širdį nepritarimo jūsų nuomonei. Saugokite sveikatą, venkite svaigalų. Tykos apsinuodijimai, infekcijos. JAUTIS. Galite jausti nemažą įtampą – teisingumo, objektyvumo, draugiškumo...

Nemokamos automobilių parkavimo aikštelės Palangoje

Palangoje yra keletas vietų, kuriose savo automobilius galite palikti nemokamai. Tačiau šiose vietose parkavimo vietos rezervuoti negalėsite, automobiliai nebus saugomi, nebus teikiamos jokios papildomos paslaugos. Nuorodas į šias aikšteles rasite čia: https://palangavisit.lt/automobiliu-parkavimas-poilsis-palangoje/

Balandžio 29 d. Palangoje baigiamas šildymo sezonas

Atsižvelgiant į Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos prognozes, nuo balandžio 29 d.skelbiama 2023–2024 metų šildymo sezono Palangos miesto savivaldybės teritorijoje pabaiga. Palangos miesto savivaldybės ikimokyklinio ugdymo, bendrojo ugdymo ir neformaliojo vaikų švietimo mokyklų vadovai...

Pasienyje sulaikyti 30 telefonų vagyste iš parduotuvės Vilniuje įtariami Rumunijos piliečiai

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė tris Rumunijos piliečius, kaip įtariama, Vilniuje iš parduotuvės pavogusius 30 „Iphone“ mobiliųjų telefonų. „Pasieniečiai juos sulaikė Kalvarijos savivaldybėje, Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė-Suvalkai, beišvažiuojančius automobiliu suomiškais numeriais. 30 telefonų buvo automobilyje....

Prezidento posto siekiantis D. Žalimas paaiškino, kuo skiriasi nuo I. Šimonytės: galėčiau geriau konsoliduoti...

Su Laisvės partija prezidento posto siekiantis Dainius Žalimas tikina rinkėjams galintis pasiūlyti profesionalumą, nuoseklumą ir atsakomybę. Šalies vadovu tapti panoręs buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas pripažįsta, kad jo ir prezidento rinkimuose jėgas jau antrą kartą...

Vilkijoje apvogtas namas, nuostolis siekia beveik 7 tūkst. eurų

Kauno rajone esančiame Vilkijos kaime apvogtas gyvenamasis namas. Kaip pranešė Kauno apskrities policija, šeštadienį apie 15.20 val. pastebėta, kad namo pavogta banko kortelė, asmens dokumentai ir grynieji pinigai. Padaryta turtinė žala siekia apie 6 950...

Mažeikiuose, namo terasoje, rastas mirusio vyro kūnas

Šeštadienio rytą Mažeikiuose rastas mirusio vyro kūnas. Kaip pranešė Policijos departamentas, 1957 metais gimusio vyro kūnas buvo rastas apie 6.23 val. Varduvos gatvėje esančio gyvenamojo namo terasoje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Aplankyk 112info.lt ir sužinok...

Ypatinga savaitė Palangoje – geriausi Europos pučiamųjų orkestrai susirungs dėl čempionų titulo (Programa ir...

Palangoje prasideda ypatinga savaitė – balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys Rytų Europoje organizuojamas pirmą kartą pirmą kartą, tad organizatoriai džiaugiasi, jog būtent Lietuvos...

ORAI: Palangoje ir pajūryje šiandien laukia nuostabi diena

Palangoje ir pajūryje šiandien laukia nuostabi diena: nuo ryto iki vakaro giedra su temperatūromis išaugančiomis iki 22 °C. Vėjas nesmarkus, bet gūsiai gali pasiekti iki 10 m/s, tad būkite pasiruošę gaivesnei brizui prie jūros! Sekmadienio...

Balandžio 28-oji: vardadieniai, astrologija, dienos INFO (saugos ir sveikatos darbuotojų diena)

Balandžio 28-oji – Pasaulinė darbuotojų saugos ir sveikatos diena;Geologų diena;Pasaulinė gyvybės diena;Pasaulinė susigiminiavusių miestų diena;Pinhole (camera obscura) fotografijos diena. Balandžio dvidešimt aštuntoji, sekmadienis – 118-oji metų diena (paskutinė 17-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų...

Sostinėje iš parduotuvės pavogta 30 „Iphone“ mobiliųjų telefonų

Šeštadienį vienoje iš sostinės prekybos centrų įsikūrusių parduotuvių pavogta 30 „Iphone“ mobiliųjų telefonų. Vagyste įtariami trys vyrai suimti, pranešė policija. Teisėsaugos duomenimis, Vilniaus apskrities policija vakar apie 18.33 val. gavo pranešimą, kad tą pačią dieną...

Kalvarijos savivaldybė automobilis mirtinai sužalojo ant kelio gulėjusį vyrą

Kalvarijos seniūnijoje automobilinis mirtinai sužalojo ant kelio gulėjusį vyrą. Kaip pranešė Policijos departamentas, nelaimė įvyko apie 1.50 val. Sūsninkų kaime, kelyje Liepalingis–Lazdijai–Kalvarija 53-iame kilometre. Pirminiais duomenimis, automobilis „BMW 5“, vairuojamas  metais gimusio vyro, kliudė ir mirtinai...

Vilniuje įkliuvo automobilį neblaivus vairavęs policininkas

Šeštadienį Vilniaus apskrities policijos pareigūnams įkliuvo neblaivus automobilį vairavęs kolega. Kaip pranešė Policijos departamentas, apie 7.30 val. sostinės Sausio 13-osos gatvėje sustabdžius automobilį „Opel Zafira“, paaiškėjo, kad jį vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas neblaivus Vilniaus...

Kretingos ligoninėje mirė namuose susižalojusi mažametė

Šeštadienį Kretingos ligoninėje mirė mažametė mergaitė. Kaip pranešė Policijos departamentas, mergaitės mirtis konstatuota 22.15 val. Pasak teisėsaugos, 2018 metais gimusi mažametė tą pačią dieną apie 20.16 val. buvo atvežta iš Kretingoje esančių namų. Įtariama, kad ji...

Astrologinė prognozė balandžio 28-ajai, sekmadieniui

AVINAS. Regis, susidrums nuotaika jau iš pat ryto, jeigu susitrukdys numatyta išvyka ar kils incidentų kelyje. Pasistenkite neprarasti pozityvumo. Venkite svaigalų, neaiškių vaistų. Saugokitės aferistų, sektantų. Atsargiai su ugnimi, vandeniu, dujomis bei kelyje. JAUTIS. Šiandien...

KSU mados industrijų palangiškė studentė Justė: „Visada buvau šalia scenos ir mados“

Kai baigus dvyliktą klasę palangiškei Justei teko rinktis savo ateities kelią, sudėtinga nebuvo. Vidinė nuojauta pakuždėjo kur save realizuoti, tad dainavimo talentas, laisvės pojūtis ir kūrybinis potencialas Justę Dumčiūtę atvedė į Kazimiero Simonavičiaus universitetą,...
spot_img
spot_img

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS